Kaikkien lasten pitäisi harrastaa kamppailulajeja

Taekwondo

Tässä on 7 perustelua sille miksi kaikkien lasten pitäisi harrastaa kamppailulajeja ammattitaitoisessa valmennuksessa, joka huomioi kokonaisuuden.

  1. Kamppailulajit kehittävät tehokkaasti lapsen koordinaatiota monipuolisten harjoitusten kautta. Alkulämmittelyssä monipuoliset koordinaatio- ja lajitekniikkaharjoitukset kehittävät lapsen koordinaatiota ja motoriikkaa.
  2. Kamppailulajeissa harjoitusvälineenä on oma keho ja muut harrastajat. Omalla keholla tehtävät harjoitteet parantavat lapsen kehonhallintaa ja tuntemusta kehoon.
  3. Kamppailulajeissa tehdään usein liikkeitä isoilla nivelkulmilla, jotka vaativat hyvää liikkuvuutta kehossa. Lapsena aloitettu harjoittelu kehittää liikkuvuutta progressiivisesti, mikä auttaa tulevaisuudessa myös muiden lajien harrastamisessa.
  4. Kamppailulajeissa lapsen ajoitus- ja reagointikyky kehittyvät, koska harjoitteita tehdään paljon yhdessä toisten harrastajien kanssa.
  5. Kamppailulajeissa voimantuotto on tärkeässä roolissa, ja lapset oppivat käyttämään kehoa oikein sekä aktivoimaan lihakset oikeassa järjestyksessä.
  6. Kamppailulajit kehittävät lapsen kärsivällisyyttä ja keskittymiskykyä. Taitoa harjoiteltaessa toistoja pitää tehdä tuhansia, että liikkeet pystytään kamppailutilanteissa toteuttamaan luontevasti.
  7. Kamppailulajit kehittävät lapsen turvallisuutta opettaen oikeanlaisen kaatumistekniikan, sekä päällekarkaustilanteissa oikeanlaisen reagointitavan.

EMA Sportilla valmennuksesta vastaavat ammattimaiset valmentajat, jotka huolehtivat lasten ja nuorten kehittymisestä oikeaan suuntaan. EMA Sportilla lapset voivat harjoitella Taekwondoa, Junnuthaita, ja Nassikkapainia.

Nähdään EMA Sportilla

Aki Tiihonen

Ammattivalmentaja